2015. április 1., szerda

Lee Child: Elvarázsolt dollárok
A férjem nagy Lee Child-rajongó, az összes eddigi könyvét elolvasta. Megkérdeztem tőle, hogy a szerző melyik könyvét ajánlja. Ez a krimi egy sokkötetes sorozat legelső része, erre esett a választása. 

A főszereplő, Jack Reacher - egykori katonai rendész - szabadon vándorol városról városra az Egyesült Államokban. Cálja csupán az, hogy észrevétlen maradjon, és szemlélje a világot. De sorsa másképp alakul.  A könyv első lapjain gyilkosság gyanújával letartóztatják egy olyan kisváros egyik éttermében, ahol életében most jár először, alig félórája van ott. Még aznap este börtönbe kerül, és attól kezdve folyamatosan veszélyben van az élete. Margrave, a jómódú, példásan tisztán tartott, idillikus és álmos kisváros egy korrupt bűnbanda kezében van. Reacher személyes okokból elhatározza, hogy szembeszáll velük. 


A krimi nagyon lendületes, szinte lehetetlen letenni. A könyv sok brutális leírást tartalmaz, amelyeket filmen biztos nem bírnék végignézni, olvasni is elég borzasztó volt. Azokon a részeken viszont mosolyogtam, amikor a szupernyomozó hihetetlen intuícióval jön rá dolgokra, összefüggésekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése